Wag'y Tail - Hondenschool Leopoldsburg

Fitness - Body Workout

Fitness voor Honden

noun-contact_548603
ALGEMEEN

Een gezonde geest in een gezond lichaam geldt niet alleen voor mensen. Om de kwaliteit van leven en het welzijn van je viervoeter te verbeteren, is een complete body workout ideaal. Tijdens een body workout wordt er gewerkt aan vijf essentiële pijlers: cardio, flexibiliteit, kracht, balans, coördinatie, en zelfs geestelijke gezondheid.

noun-spiral_1763243
FLEXIBILITEIT

Flexibele spieren en een ruim bewegingsbereik verminderen het risico op blessures. Deze oefeningen zijn van belang voor alle honden, zowel de niet-sportieve huishond als de seniorhond, omdat ze de kwaliteit van leven verbeteren. Flexibiliteitstraining omvat zowel eenvoudige oefeningen die thuis uitgevoerd kunnen worden, als meer uitdagende opties voor wie een stapje verder wil gaan.

noun_scales_992679
BALANS & COÖRDINATIE

Het is van jongs af aan belangrijk dat honden zich bewust zijn van hun ‘4×4 aandrijving’. Zelfs als puppy’s hun achterwerk nog wat onhandig achterna hobbelt. Niet alleen puppy’s, maar ook volwassen honden en sportieve honden kunnen profiteren van een goed lichaamsbesef. Dit zal hun zelfvertrouwen in bewegingen vergroten. Springen, rennen en spelen zullen met meer coördinatie plaatsvinden, waardoor blessures minder vaak voorkomen.

noun-dumbell_1187072
KRACHT

Het opbouwen van spiermassa kan aanzienlijke verlichting bieden voor de druk op botten en gewrichten. Voor sommige hondensporten is het van essentieel belang om specifieke lichaamsdelen van de hond te versterken. Dit niet alleen ter voorkoming van blessures, maar ook om de hond in staat te stellen zijn sport met meer kracht en explosiviteit uit te voeren.

noun-fitness_149855
CARDIO

eel huishonden leiden een relatief inactief leven. Toch is lichaamsbeweging essentieel voor de gezondheid van de hond. Voor sporthonden vormt uithoudingsvermogen de basis van een succesvolle sportcarrière. Het opbouwen van conditie kan worden bereikt door hardlopen op de loopband, maar ook door het toepassen van specifieke oefeningen die geleidelijk in intensiteit en duur toenemen.

noun-dog_face_703105
MENTAAL

Lichamelijke training alleen is niet voldoende om honden tevreden te stellen. Mentale uitdagingen zijn net zo belangrijk. Tijdens een mentale workout worden verschillende uitdagingen aangegaan. Honden leren oefeningen die, zodra ze onder de knie zijn, het fitnessniveau van de hond verbeteren. Het is cruciaal dat het niet saai wordt voor de honden. Tussendoor rust nemen en ontspannen is minstens zo belangrijk als intensieve activiteiten. Tijdens mentale training komen al deze aspecten aan bod.

PRAKTISCHE INFORMATIE

noun-questions_548595
VOOR WIE

Deze cursus is bedoeld voor alle hondeneigenaren die op een plezierige en ontspannen manier actief willen zijn met hun hond, terwijl ze tegelijkertijd meer te weten willen komen over de diverse aspecten die de conditie van een hondenlichaam op peil houden.

De sessies zijn geschikt voor honden vanaf 18 maanden.

noun-euro_1194124
KOSTPRIJS

Binnenkort volgt meer informatie.

noun-date_1944930
WANNEER

Binnenkort volgt meer informatie.

error: Op deze tekst berust copyright!