Wag'y Tail - Hondenschool Leopoldsburg

Fitness voor Honden

Je hond maakt deel uit van je gezin, en je streeft naar hun gezondheid en vitaliteit. Canine fitness is een uitstekende manier om de kwaliteit van leven van je hond te bevorderen.

Door hen nieuwe oefeningen aan te leren met positieve interactieve trainingsmethoden, versterk je de band met je hond. Dit zal leiden tot verbeterde coördinatie, een betere beheersing van zowel voor- als achterpoten, en een verhoogd lichaamsbewustzijn bij je hond. Deze positieve veranderingen zullen het zelfvertrouwen van je hond vergroten.

Bovendien brengt het plezier van fitnessen met je hond vele voordelen met zich mee. Het is een plezierige en gemakelijke manier om samen met je hond actief bezig te zijn.

De trainingen worden geleid door een gecertificeerde Canine Fitness Trainer.

Ons Aanbod

noun-network-2188049

Body Workout

Tijdens onze groepstrainingen behandelen we alle vijf de pijlers van fitness in verschillende trainingsessies. Elke sessie is op zichzelf staand en kan afzonderlijk worden gevolgd. Echter, wanneer je alle sessies volgt, krijg je een solide basis in alle aspecten van fitness.

noun-puppy-875856

Puppy

Voor puppy’s tot 18 maanden is het uiterst belangrijk om zelfvertrouwen te ontwikkelen in hun eigen lichaam en bewegingsvaardigheden. Het verbeteren van hun lichaamsbewustzijn helpt hen sterker in de wereld te staan en vermindert het risico op blessures tijdens hun groeiproces.

Binnenkort volgt meer informatie.

noun-training-2194974

Training

Bij deze individuele trainingen wordt een op maat gemaakt programma ontwikkeld voor jouw trouwe metgezel. Op deze manier kunnen we voldoen aan de specifieke behoeften van verschillende categorieën honden, zoals sportieve honden, honden met overgewicht, senioren, en meer. Deze trainingen zijn beschikbaar voor honden vanaf 18 maanden.

Binnenkort volgt meer informatie.

Accommodatie

We maken gebruik van een ruime en overdekte trainingshal voor onze groepslessen. Voor individuele trainingen hebben we een aparte ruimte met een speciale fitnessvloer voor extra grip en demping. We hebben voldoende gespecialiseerde trainingsmaterialen, waaronder producten van Fitpaws®. Daarnaast bieden we een speciale loopband voor honden in onze aparte trainingsruimte.

Gecertificeerde Canine Fitness Trainers (CCFT) hebben met succes een programma afgerond aan de University of Tennessee Knoxville dat zich specifiek richt op de fysieke fitheid van honden. Tijdens deze opleiding verwerven trainers essentiële vaardigheden om aangepaste trainingsprogramma’s te ontwikkelen. De behoeften van honden met betrekking tot fitness variëren sterk, afhankelijk van verschillende factoren zoals lichaamstype, leeftijd en activiteitsniveau. Trainers leren hoe ze hun programma’s en oefeningen op een zodanige manier kunnen structureren dat blessures worden voorkomen en de algehele levenskwaliteit van honden wordt verbeterd.

error: Op deze tekst berust copyright!