Wag'y Tail - Hondenschool Leopoldsburg

Samen Leren, Slim Samenwerken:
Onze Geheimen voor Gewenst Gedrag!

Aanleren van gewenst gedrag

Bij ons draait training om het aanleren van gewenst gedrag. Dit is een positieve benadering van hondentraining waarbij we ons richten op het versterken van gewenste gedragingen, in plaats van te focussen op het afleren van ongewenst gedrag. We begrijpen dat honden van nature graag hun baasjes behagen, en we maken slim gebruik van deze eigenschap.

Hoe werkt dit in de praktijk? We belonen gewenst gedrag en negeren gedrag dat we liever niet zien. Op deze manier bouwen we niet alleen een sterke band op met je hond, maar ook wederzijds vertrouwen en respect.

desired_behaviour

LAAT JE HOND NADENKEN

Een andere belangrijke pijler van onze trainingsmethode is het stimuleren van het denkvermogen van je hond.

We geven je harige vriend de ruimte om na te denken en zelf te ontdekken welk gedrag beloond wordt. Of het nu tijdens training is, waar je hond begrijpt ‘als ik zit, krijg ik een voertje’, of tijdens dagelijkse situaties waar je hond leert dat bepaald gedrag positieve gevolgen heeft.

DE CLICKER

Om het moment van juist gedrag nauwkeurig te markeren, maken we gebruik van een handig hulpmiddel, de clicker.

Deze precisietiming helpt je hond snel te begrijpen welk gedrag gewenst is. Het is belangrijk dat je hond het klikgeluid associeert met iets positiefs, meestal een beloning. Hierdoor wordt de clicker een waardevol instrument in het aanleren van nieuwe oefeningen.

BELONING

Veel honden kunnen echt genieten van een lekkere kriebel op de borst of achter de oren. Toch zijn er ook honden die tijdens een training niet echt tuk zijn op aanrakingen.

Af en toe heb je honden die doen alles voor een droog koekje. Terwijl het merendeel van de honden gepaaid moeten worden met een stukje hotdog. Er bestaan echter ook honden die helemaal niets om lekkere snoepjes geven. Een beloning is enkel een beloning als je hond er ook waarde aan hecht.

Probeer uit voor welk lekkers je hond echt wilt werken. Tijdens de training werk je vooral met lekkers, maar ook met je enthousiaste stem, want voor je hond is het krijgen van aandacht ontzettend belangrijk.

MIJN HOND IS DOM, WANT HIJ DOET HET NIET ...

We begrijpen dat elke hond uniek is als het gaat om beloningen. Sommige honden genieten van knuffels en aandacht, terwijl anderen liever een droog koekje of een stukje hotdog hebben.

We willen graag ontdekken wat jouw hond het meest waardeert, want een beloning is alleen effectief als je hond er enthousiast van wordt. We gebruiken beloningen om gewenst gedrag te versterken en je hond te motiveren tijdens de training.

Met deze aanpak creëren we een positieve, begripvolle en plezierige leeromgeving voor jou en je harige metgezel. Samen werken we aan een sterke band en succesvolle trainingssessies!

lazy
error: Op deze tekst berust copyright!