Wag'y Tail - Hondenschool Leopoldsburg

Samen Groeien, Samen Bloeien:
Stabiliteit Voor Je Trouwe Vriend

VERVOLGCURSUS 'SOCIALE HUISHOND'

Onze vervolgcursus ‘Sociale Huishond’ is ontworpen voor honden en hun eigenaren die de basiscursus ‘Oog voor Honden’ hebben voltooid en nu hun training willen verdiepen. Deze cursus biedt een reeks geavanceerde oefeningen en sociale vaardigheden om van jouw hond een goed aangepaste en gehoorzame metgezel te maken.

In tegenstelling tot de Basiscursus  ‘Oog voor Honden’ gaan we hier veel meer praktisch aan de slag. De pups van weleer zijn al stilaan uitgegroeid tot volwaardige pubers en vandaar dat de duur van de lessen ook wordt opgetrokken tot 50 minuten en dit éénmaal per week, gedurende tien weken. Heb je er na de Basiscursus ‘Oog voor Honden’ nog niet genoeg van dan is deze cursus zeker iets voor jou.

social

DE CURSUSINDELING

In deze cursus zullen we de oefeningen uit de basiscursus verder uitbouwen en verfijnen. Je leert je hond onder andere om een specifiek ‘plaatsje’ aan te nemen en om ’tussen’ te komen, waardoor je ultieme controle hebt over zijn gedrag in huis en buitenshuis.

Om de aandacht van je hond te verbeteren en de band tussen jullie te versterken, introduceren we leuke aandachtsspelletjes. Je leert ook technieken zoals ‘stuurhand’ om je hond op subtiele wijze te begeleiden.

Het gebruik van een clickerwoordje en markeerwoordje wordt geïntroduceerd om je hond nauwkeuriger en effectiever te trainen. Hierdoor zal hij snel begrijpen wat je van hem verwacht.

Daarnaast ligt de focus op links en rechts volgen, wat handig is tijdens wandelingen en gehoorzaamheidsoefeningen. Bovendien integreren we hond-hond gerelateerde oefeningen om je hond comfortabeler te maken in de buurt van andere honden en sociale situaties.

Onze ervaren instructeurs zullen je begeleiden bij elke stap, en positieve versterkingstechnieken zullen centraal staan in onze training. Na afronding van deze vervolgcursus zal je hond niet alleen gehoorzaam zijn, maar ook goed aangepast en zelfverzekerd in verschillende omgevingen en situaties. Schrijf je in en bereid je voor op een leuke en leerzame reis met jouw trouwe metgezel!”

PRAKTISCHE INFORMATIE

ios-paw
VOOR WIE

Na het succesvol afronden van de Basiscursus ‘Oog voor Honden’ krijgen honden de kans om hun ontwikkeling voort te zetten in de cursus ‘Sociale Huishond’.

Deze cursus bouwt voort op de kennis en vaardigheden die zijn opgedaan in de Basiscursus ‘Oog voor Honden’, en daarom is instroom van nieuwe deelnemers van buitenaf niet mogelijk.

android-calendar
WANNEER

Eénmaal per week 50 minuten praktijk.

Dag en uur worden bepaald per lessenreeks, eens gekozen geldt dit voor het gehele verder verloop van de lessenreeks.

social-euro
KOSTPRIJS

€ 145 euro inclusief B.T.W.

Dit omvat tien praktijklessen van 50 minuten onder begeleiding van een erkende instructeur.

android-clipboard
WAT HEB JE NODIG
  • Medisch paspoort en/of inentingsboekje
  • Goed passende halsband
    (geen splipketting, prikkelband, harnas, …)
  • Veel kleine lekkere hap-slik-weg beloningssnoepjes
    (stukjes kaas, gekookte kip, beloningsworst, …)
  • Lichte soepele lijn, lengte ca. 1,80m
  • Een paar poepzakjes

Opmerking: Alle benodigdheden kunnen ook ter plaatsen worden aangeschaft.

error: Op deze tekst berust copyright!