Wag'y Tail - Hondenschool Leopoldsburg

Vervolgcursus 'Sociale Huishond'

Onze vervolgcursus ‘Sociale Huishond’ is speciaal ontworpen voor honden en hun eigenaren die met succes de basiscursus ‘Oog voor Honden’ hebben afgerond en nu hun training willen verdiepen. In deze cursus worden geavanceerde oefeningen en sociale vaardigheden aangeboden om van jouw hond een goed aangepaste en gehoorzame metgezel te maken.

In tegenstelling tot de Basiscursus ‘Oog voor Honden’ gaan we hier veel meer praktisch aan de slag. De pups van weleer zijn al uitgegroeid tot volwaardige pubers. De lessen, die 45 minuten duren, vinden één keer per week plaats gedurende tien weken. Als je na de Basiscursus ‘Oog voor Honden’ nog niet genoeg hebt, dan is deze cursus zeker iets voor jou

social

De Cursusindeling

In deze vervolgcursus gaan we verder waar de basiscursus is gestopt, met een focus op het verfijnen en uitbouwen van de oefeningen die jullie al hebben geleerd. Een van de nieuwe vaardigheden die je hond zal ontwikkelen, is het aannemen van een specifieke ‘plaats’ en het correct ’tussen’ komen. Deze commando’s bieden jou ultieme controle over het gedrag van je hond, zowel thuis als buitenshuis.

Daarnaast besteden we aandacht aan het nauwkeurig volgen aan zowel de linker- als de rechterzijde. Deze vaardigheid komt goed van pas tijdens wandelingen en andere gehoorzaamheidsoefeningen. Als extra toevoeging integreren we oefeningen gericht op het comfortabel maken van je hond in de nabijheid van andere honden en in diverse sociale situaties.

Onze ervaren instructeurs zullen je begeleiden bij elke stap van deze reis, en positieve versterkingstechnieken zullen de kern vormen van onze training. Na afronding van deze vervolgcursus zal jouw hond niet alleen gehoorzaam zijn, maar ook goed aangepast en zelfverzekerd in verschillende omgevingen en situaties. Aarzel niet om je in te schrijven en je voor te bereiden op een leuke en leerzame reis met jouw trouwe metgezel!

Praktische Informatie

ios-paw
VOOR WIE

Na het succesvol afronden van de Basiscursus ‘Oog voor Honden’ krijgen honden de kans om hun ontwikkeling voort te zetten in de cursus ‘Sociale Huishond’.

Deze cursus bouwt voort op de kennis en vaardigheden die zijn opgedaan in de Basiscursus ‘Oog voor Honden’, en daarom is instroom van nieuwe deelnemers van buitenaf niet mogelijk.

android-calendar
WANNEER

Eénmaal per week 45 minuten praktijk.

Dag en uur worden bepaald per lessenreeks, eens gekozen geldt dit voor het gehele verder verloop van de lessenreeks.

social-euro
KOSTPRIJS

€ 145 euro inclusief B.T.W.

Dit omvat tien praktijklessen van 45 minuten onder begeleiding van een erkende instructeur.

android-clipboard
WAT HEB JE NODIG
  • Medisch paspoort en/of inentingsboekje
  • Goed passende halsband
    (geen splipketting, prikkelband, harnas, …)
  • Veel kleine lekkere hap-slik-weg beloningssnoepjes
    (stukjes kaas, gekookte kip, beloningsworst, …)
  • Lichte soepele lijn, lengte min. 1,80m
  • Een paar poepzakjes

Opmerking: Alle benodigdheden kunnen ook ter plaatsen worden aangeschaft.

error: Op deze tekst berust copyright!